Verhuurmakelaar Groningen

[rank_math_breadcrumb]

Verhuurmakelaar Groningen

Woning verhuren in Groningen  ? Dan gaat u natuurlijk voor de beste verhuurmakelaar in Groningen. AnderZ Makelaar is in 2008 opgericht maar Martin Hammega is al sinds  eind jaren ’90 actief op de verhuurmarkt er is daarom een schat aan kennis en ervaring voor u beschikbaar. Sinds 2022 werken we nauw samen met House Hunting Groningen. Zij zijn de absolute specialisten als het aankomt op verhuur en beheer, en wij zijn de specialisten aankoop (beleggingspanden) en verkoop.

Uw woning verhuren

We werken als verhuurmakelaar in de stad Groningen en een cirkel van ca. 30km daaromheen, maar soms hebben we ook panden in Noord Drenthe of Oost Friesland te huur. Bel ons gerust voor advies en informatie, we kunnen altijd kijken wat we kunnen doen. In enkele gevallen kunnen we ook een doe het zelf verhuur traject starten. De basis van alles is dat het vooral zorgeloos moet en wij kunnen het als geen ander.

Hoe verhuur ik mijn woning  ?

Dat kan op 2 manieren: we hebben een doe het zelf systeem waarbij Anderz verhuurmakelaar alleen een begeleidende rol speelt, of een full service traject waarbij we alles van A tot Z voor u regelen.

Het begint met de opname: we moeten de woning volgens wettelijke regels inmeten, we moeten onderzoek doen naar u als eigenaar, en natuurlijk moeten er aantrekkelijke fotos gemaakt worden. Ook kunnen we kijken naar kleine verbeteringen waarmee we meer huur kunnen vragen, meer mensen kunnen aanspreken of een andere doelgroep kunnen aanboren.

Als dat afgerond is kunnen we naar de promotiefase. Uw huurwoning wordt dan op zo’n 15 platforms en woningwebsites aangemeld (Funda, Pararius, Marktplaats, Expat Rentals, Direct Wonen, Huurda, Huurwoningen.nl en meer)  en rondgestuurd in onze database van actieve zoekers.

We plannen een datum en doen de bezichtigingen. Daarbij maken we een voorselectie van de potentiële huurders op grond van criteria (werkend, studerend, alleenstaand of gezin, huisdieren of niet etc.) en laten mensen de woning zien. Daarbij gaan we het gesprek aan en proberen zo een goed beeld te vormen van de potentieel huurder om beter advies te kunnen geven.

Als u de beste huurder gekozen heeft gaan wij het onderzoek starten, want alle potentieel huurders worden door ons grondig gescreend. Komt een huurder positief uit de onderzoeken dan zullen we groen licht geven en kan definitief verhuurd worden. Wij maken dan de contracten op en laten die digitaal ondertekenen.

Als laatste stap doen we een inspectie en de sleuteloverdracht. Wij innen de eerste maand huur en de borg alvast en daarna gaat het rechtstreeks naar u toe. In principe is dan het traject afgerond tenzij u kiest voor beheer als aanvulling op de diensten als verhuurmakelaar.

Wat is beheer ?

Beheer betekent dat wij feitelijk “de conciërge” zijn van de woning die u verhuurt. Dus het eerste aanspreekpunt bij vragen, klachten of problemen. Ook ondernemen wij actie als er iets aan de hand is zoals een lekkage. Wel zo zorgeloos natuurlijk. Wij vragen offertes op en als u een bepaalde offerte gekozen heeft kunnen we begeleiden bij de reparatie.

Daarnaast innen we maandelijks de huur en zien er op toe dat die tijdig betaald wordt. Zo niet, dan treden we op en gaan zelfs door tot aan de deurwaarder voor u.

Mutaties zijn ook inbegrepen, dus als een huurder opzegt zullen we dat begeleiden en netjes afronden en tevens gaan we op zoek naar een nieuwe huurder.

Vaktermen zijn dan: mutatiebeheer, financieel beheer en technisch beheer. Deze kunnen per onderdeel worden afgenomen of alle 3 tegelijk.

Onze excuses maar door veranderingen in de door ons gebruikte software is ons woningaanbod nog niet actueel. 

Op FUNDA kunt u al ons aanbod vinden, en voor enkele panden is er een website gemaakt – speciaal voor de woning – welke u kunt vinden in de brochure op Funda.