Taxatie nodig ?

Voor een taxatie moet je op zoek naar een taxateur voor je woning en ben je bij ons aan het juiste adres. In ons netwerk hebben we gecertificeerde taxateurs die goed op de hoogte zijn van de omstandigheden op de huizenmarkt van Groningen doordat zij als aankoopmakelaar en verkoopmakelaar werken. Doordat wij volgens het NWWI model werken ontvang je altijd een betrouwbaar taxatierapport, opgesteld volgens uniforme eisen.

Waarom een taxateur?

Een taxateur kun je raadplegen voor diverse doeleinden.
Bijvoorbeeld voor:

– De aankoop van een woning
– De verkoop van een woning
– Het afsluiten van een hypotheek
– In geval van herfinanciering

Het is belangrijk te weten met welk doel je de taxatie aanvraagt. Met dit doel in het achterhoofd wordt de opdracht uitgevoerd. Laat je bij ons een taxatie uitvoeren? Dan zorgen wij ervoor dat het taxatierapport binnen 24 nadat de taxateur is geweest bij je in huis ligt. Alles volgens de NWWI normen.

Soms kun je volstaan met een waardeverklaring. Dat is simpel gesteld een samenvatting van een taxatie met een wat minder nauwkeurige waarde, namelijk een bandbreedte. Dat kun je (alleen met toestemming van de bank !) gebruiken voor een uitbouw of het plaatsen van een dakkapel, maar niet voor financiering.

De eisen aan het rapport zijn tegenwoordig uniform. Daarom ook de term “validatie”. Anderz makelaar werkt volgens een vastgesteld pakket aan spelregels en zo heeft de bank met de validatie de garantie dat de taxatie waarde juist is.

Taxatie Groningen - Anderz makelaarWij als NWWI gecertificeerde makelaar kunnen een gedegen taxatie voor je laten uitvoeren. Anderz makelaar heeft een schat aan kennis en ervaring in het uitvoeren van een gedegen woningtaxatie. We werken alles netjes voor je uit in een taxatierapport wat aan alle eisen voldoet. Natuurlijk kunnen we altijd rekening houden met de wensen van jou als opdrachtgever, of voldoen aan de eisen van de bank. Een taxatie kost € 600,- inclusief btw. Wij laten hem uitvoeren door een extern bedrijf.

Meer informatie ? Neem contact op met onze taxateur of bel meteen 050 – 204 12 92