WAAROM EEN AANKOOPMAKELAAR?

11 mei 2024

Waarom een aankoopmakelaar ?

Wij kunnen u helpen bij het navigeren op de markt. We zorgen ervoor dat u in contact komt met alle vertrouwde partners die nodig zijn tijdens het proces. We kennen de lokale gebruiken en regels. Als gecertificeerd makelaar zijn we verzekerd voor professionele en bedrijfsmatige aansprakelijkheid en houden we ons aan de hoge standaardrichtlijnen van onze branchevereniging. We nemen een deel van de wettelijke onderzoeksplicht op ons. Martin is MMCEPI gecertificeerd, dat is een Europees bewijs dat hij als geregistreerd professional de hoge ethische standaard naleeft. Wij zijn geschoold in bouwkunde en zijn bekend met de structurele zwakheden in Groningen en de mogelijke oplossingen of subsidies zoals aardbevingsschade. We hebben toegang tot een gemeentelijk datasysteem om gedetailleerde informatie en gegevens op te zoeken over het pand, de buurt en details van recent verkochte vergelijkbare panden. We onderhandelen voor u over de prijs, houden toezicht op de technische inspectie en begeleiden u met de ‘vertaling’ van de juridische taal in de koopakte.

 

Wat is het nut van een aankoopmakelaar?

Een makelaar staat in dienst van ú

Uw aankoopmakelaar handelt op de eerste en enige plaats in uw opdracht en zorgt dus voor uw belangen. De makelaar zorgt dat u er in de toekomst ‘thuis’ warmpjes bij zit, tevreden over uw gemaakte keuzes. We vinden het belangrijk om van u te weten wat uw verwachtingen zijn en wat er nodig is voor u om dit proces met een goed gevoel te doorlopen. Wij communiceren met u in een groepsapp samen met de makelaar en kantoor. Zo zijn de lijntjes kort en is de stand van zaken en toelichting direct helder voor iedereen in het proces.

Grootse beslissing

Wij snappen de grootsheid van de beslissingen die genomen moeten worden. Anderz Makelaar staat naast u, geeft net even dat extra stukje zelfvertrouwen en rust. Het gaat niet om “een huis”, gaat om uw nieuwe THUIS. Dat is een gevoel. Wij begrijpen dat heel goed maar kijken ook net even verder. Wij blijven onbevangen, kijken door ‘de buitenkant’ heen, maar zijn bouwkundig, juridisch en financieel kritisch. Ook kijken wij naar de prijs op verschillende manieren namelijk: taxatiewaarde – verwachte verkoopwaarde (marktwaarde) – emotioneel geld. Kortom, wij leggen de nuance waar die hoort. Wij zorgen elke keer dat u precies weet waar u over nadenkt en wat de afwegingen zijn.

Onderzoeken

We zijn op de hoogte van de lokale vastgoedmarkt en weten alles van de plaatselijke bouw- en milieuverordeningen. We onderzoeken de VVE: is die gezond en actief? Wat zijn de consequenties? Is er verbouwd, of gerenoveerd, is dat op de juiste wijze gedaan? Hoe zit het met vergunningen? Mag u verhuren? Is er bevingsschade geweest, hoe is het opgelost, is er subsidie aangevraagd? Wat staat er in het bestemmingsplan? Is dat uitzicht blijvend? Wij bekijken de woning prijstechnisch, bouwkundig en juridisch.

Slim onderhandelen

En dan komt het aan op scherp onderhandelen. In de huidige woningmarkt is het essentieel om de massa te slim af te zijn. Wij argumenteren elke stap. Dus ook de biedingen die wij doen zijn doorgerekend en weloverwogen. Wij strijden bij een bieding om u te promoten als beste keuze voor verkoper en daarnaast laten we zien hoe we tot ons bod komen. Een verkoper kan alleen maar concluderen dat het een gefundeerd getal is (en dus minder risico dan bij een “cowboy”) en dat u goed wordt begeleid. En wat wil een verkoper het liefst? Nee, niet per se het hoogste bod, wél het gunstigste getal met de meeste zekerheid.

Voordeel reputatie makelaar

Afgelopen jaar zijn een tiental klanten overgestapt naar ons kantoor. Deze kwamen ofwel vanuit een ander kantoor of zij waren het aankoopproces gestart zonder aankoopmakelaar. Soms liep het traject dan al over een jaar. Gehoorde klachten zijn: ‘het lijkt alsof ik niet serieus word genomen, ‘ik blijf twijfelen’, ‘ik grijp steeds mis’, ‘ik zwem alsnog in het diepe’.

Wij doen het AnderZ. Vooraf, maar ook tijdens het proces, bespreken we goed hoe we te werk gaan en we willen veel van u weten. Daardoor haalt de makelaar door zijn kennis van de stad gelijk al de krenten voor u uit de pap (of rotte appels). Door onze reputatie heeft u voorkeur bij bezichtigingen (zekerheid dat de klant is doorgelicht). De makelaar zal tactisch bieden om zo de massa voor te zijn. En de meeste mensen slagen binnen enkele weken tot maximaal 3 maanden.

Geen gedoe

Bij een huis kopen komt veel kijken. Veel zoeken, veel geregel en soms gedoe. Afspraken plannen, bezichtigen, de reële waarde toetsen, kwaliteit van de woning beoordelen, risico’s inschatten, bieden, bouwkundige keuring, de koopovereenkomst, de inspectie en de weg naar de notaris.
Doen we iets wat u zelf niet kan? Zeker niet, maar wij doen dit 24/7, het is een vak en van de buitenkant lijkt het eenvoudiger dan het is. U kunt ons “het gedoe” geven zodat u tijd en geld bespaard en gewoon kunt genieten van de tour naar een nieuw thuis volledig zonder zorgen of onzekerheid.

Denkt u na over de aankoop van een woning? Laten we gewoon even (vrijblijvend) kennismaken om te kijken of wij als aankoopmakelaar iets voor u kunnen betekenen.

Auteur

Anderz Makelaar Groningen

Makelaar in Groningen

Deel deze pagina