Uitzendkracht of flexwerker en hypotheek?

12 februari 2021

Uitzendkracht of flexwerker en hypotheek?

Starters op de koopwoningmarkt zijn steeds vaker werknemers met een flexibele arbeidsrelatie of zzp’ers. Er zijn in totaal ruim drie miljoen flexwerkers – bijna 35 procent van alle werkenden. Veel van de starters op de koopwoningmarkt zijn flexwerker en in de regel is het voor deze groep lastiger om een hypotheek te krijgen. NHG werkt samen met de markt om te zorgen dat deze groep meer toegang krijgt tot verantwoorde hypotheekfinanciering en zo een huis kan kopen.

Uitzendkrachten

Uitzendkrachten kunnen sinds 2018 een perspectiefverklaring, aanvragen. Hiermee kunnen de vooruitzichten van een uitzendkracht in kaart gebracht worden aan de hand van werkervaring en inzetbaarheid. Uitzendkrachten die minimaal een jaar in dienst zijn bij een aangesloten uitzendbureau kunnen hier gebruik van maken.

Perspectiefverklaring, arbeidsmarktscan

In juli 2019 is de mogelijkheid van externe perspectieftaxateurs toegevoegd, waardoor uitzendkrachten van kleinere uitzendbureaus ook gebruik kunnen maken van de perspectiefverklaring. Andere flexwerkers kunnen hun perspectief sinds kort ook laten beoordelen met behulp van de arbeidsmarktscan. Deze geeft zicht op carrièreperspectieven en de verwachte bestendigheid van het inkomen. Sinds 1 januari 2020 is NHG samen met negen geldverstrekkers een pilot gestart om de hypotheekmogelijkheden voor flexwerkers uit te breiden. De arbeidsmarktscan is beschikbaar voor alle flexwerkers die minimaal één jaar werkzaam zijn. Bron: VBO

Als uitzendkracht of flexwerker geen vast contract en tóch een hypotheek?

Bij Anderz Makelaar kun je wel een hypotheek krijgen. Bel met 050-2041292. Onze hypotheek adviseur neemt dan vrijblijvend jouw persoonlijke situatie onder de loep en zal samen met jou concluderen dat er van alles mogelijk is.

Auteur

Anderz Makelaar Groningen

Makelaar in Groningen

Deel deze pagina