Taxatierapport

Taxatierapport via Anderz Makelaar

Bij Anderz Makelaar Groningen begrijpen we dat het verkrijgen van een gunstige waardering van uw woning essentieel is voor uw hypotheekaanvraag wanneer u een huis heeft aangekocht. Wij kunnen u als aankoopmakelaar helpen met het verzorgen van een uitgebreide taxatierapport aan die voldoet aan de hoogste normen en onafhankelijkheid.

Wat is een taxatierapport (NWWI) ?

Een taxatierapport is een gedetailleerd verslag waarin de waarde van uw woning wordt vastgesteld door een gecertificeerde en erkende taxateur. Dit rapport is cruciaal bij diverse situaties zoals hypotheekaanvragen, verkoopbeslissingen, en erfbelastingaangiften.

Wat kost een taxatierapport?

De prijs van een taxatie varieert. Bij Anderz makelaar maken we het niet moeilijk. Een standaard taxatie kost € 850,- inclusief BTW en een bijzondere taxatie, of een taxatie voor een woning groter dan 200m2 bedraagt € 905,- Met een bijzondere taxatie bedoelen wij een taxatie met een waarde voor en na renovatie, een taxatie van een woning die nog gebouwd moet worden, of als er sprake is van bijzondere omstandigheden zoals een woning splitsen

Verschil tussen een taxatierapport en waardebepaling

Een taxatierapport is een officieel document dat wordt opgesteld door een beëdigd taxateur (NWWI) en heeft juridische waarde. Het is verplicht bij hypotheekaanvragen en andere officiële transacties. Aan de andere kant is een waardebepaling een schatting van de waarde van uw woning, vaak gebruikt voor informele doeleinden zoals het verkrijgen van inzicht in de mogelijke verkoopwaarde.

Bij Anderz Makelaar Groningen zorgen we ervoor dat u het juiste type taxatie krijgt op basis van uw specifieke behoeften.